torsdag 5 januari 2012

Ny dag. Ny bryggning. Citra pale ale

När jag förra veckan satt i soffan och drack en flaska Zombie Dust från Three Floyds blev jag inspirerad att försöka brygga något liknande. En pale ale endast humlad med humlesorten Citra.
I dag var det dags. Nu blev det inte något försök till en Zombie Dust-klon, utan "bara" ett försök till en god single hop pale ale med mycket karaktär från Citrahumlen, där jag valde att tillsätta all humle under de sista 20 minuterna av koket.

Recept för den intresserade:
Citra Pale Ale (arbetsnamn)
Bryggdatum: 2012-01-06
Volym:10 l
IBU:49
OG:1056
ABV:?

Jäst: US05

Malt:
2,4 kg pilsnermalt
0,12 kg mörk karamellmalt
0,1 kg vetemalt

Humle (Citra, humlekottar 15% alfasyra)
10g, 20 min
10g, 10 min
20g, 5 min
10g, 2 min
30g, 0 min
30g, torrhumling 5-7 dagar

Infusionsmäskning, 68 grader i 75 min. Utmäskning 78 grader i 10 min.
Total koktid: 80 min
Jäsning i 20 grader.

Återkommer med ett omdöme när den är färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar